"Memorijal Branka Štulić 2017" - Banja Luka/Vrbas


Ovo takmičenje na Vrbasu posvećeno je Branki Štulić tragično nastradaloj reprezentativki Bosne i Hercegovine i dugogodišnjoj članici Rafting kluba Kanjon iz Banjaluke. Branka je nastradala 2010. godine na Evropskom prvenstvu u Italiji. Nesreća se dogodila 5. juna na reci Noce kada se prevrnuo čamac sa posadoma bosanskohercegovačkog tima.

Utiske sa tamičenja prenose članovi Rafting kluba "Eko-Lim"
Pomerili smo se za još jedan zaveslaj unapred! 
Ostavili smo iza nas takmičenje koje u potpunosti opravdava status jednog od najvećih u svetu. 
Sama organizacija je na najvišem nivou.


 Konkurencija od jedanaest timova iz Japana, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, od kojih su neki već dugi niz godina evropski i svetski prvaci i iza sebe imaju ogromna iskustva.

Reka koja zahteva maksimalnu uigranost, poštovanje i ne oprašta greške. Prvog dana takmičenja veslale su se discipline slalom, sprint, paralelni sprint ( h2h ). 
Slalom - se održavao u kanjonu Tijesno, staza je bila izuzetno zahtevna, ali smo uspeli da se domognemo istorijskog petog mesta!
Ispred nas su bili aktuelni svetski prvaci, evropski prvaci, ekipa koja je branila prvo mesto sa prošlogodišnjeg takmičenja i posada Hrvatske reprezentacije. 

Sprint - u koji smo se najviše nadali, doneo nam je najlošiji rezultat. Prvi deo trke odrađen perfektno, ali greška koju smo napravili na jednom delu staze nas je koštala visokog plasmana i direktno uticala na poziciju u disciplini h2h, gde smo zauzeli deveto mesto.


 U paralelnom sprintu (h2h) ekipa Slovenije se izborila za bolju startnu poziciju i tako je odnela pobedu u veoma tesnoj i neizvesnoj borbi.


 Drugog dana takmičenja veslali smo spust od 9km.
 Tokom čitave trke smo imali neshvatljivih problema sa čamcem, što je impliciralo mnogo veće naprezanje i smanjenje tehničkih mogućnosti. Uspeli smo da izveslamo do kraja stazu i završimo na osmoj poziciji.


 U ukupnom plasmanu na osnovu bodova iz svake discipline, zauzeli smo sedmo mesto!


 Ovo je bilo treće takmičenje našeg tima, gde smo pokupili veliko iskustvo i znanje koje će nam pomoći mnogo u našem daljem radu. Greške smo uočili i shvatili, te ćemo raditi na njima, a ono što je dobro, nastaviti da podižemo na još veći nivo. Hvala svima koji su bili uz nas, vidimo se na vodi!
Powered by WebExpress