Богојављење 2020.
Прибој на Лиму

На велики хришћански празник Богојављење, у Прибоју је у складу са дугогодишњом традицијом, организовано пливање за Часни крст, у организацији Црквене општине Прибој и Спортског удружења Соко-Лим, а под покровитељством Општине Прибој. 

 Организацију ове већ традиционалне манифестације, у присуству великог броја Прибојаца, помогли су и прибојски предузетници, удружења, али и појединци, људи добре воље.Након литургије у Храму Васкрсења Христовог, у Новом Прибоју, где су учесници овогодишњег пливања за Богојављенски крст примили свету тајну причешћа, кренула је литија улицама, коју је предводило прибојско свештенство. 

 За Часни крст ове године пливало је 54 углавом младих људи, а међу њима нашла се и једна дама. Овогодишње пливање за Богојављенски крст, организовано је под слогоном "НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ," поводом последњих дешавања у Црној Гори и одбрани српских православних светиња.

У трци дугој 33 метра, која симболизује исто толико година овоземаљског живота Исуса Христа, вода је била температуре -- док је спољашња температура износила ... 

 Пливачи су добили захвалнице и награде од организатора - Црквене Општине Прибој, као и сви спонзори и људи који су помогли у организацији ове манифестације. 

Пригодан културно-уметнички програм и ове године приредили су чланови Друштва гуслара Прибој. 

 Захваљујемо се свим интернет страницама, порталима и људима који су подржали манифестацију објављивањем обавештења, фотографија и видео материјала. 

www.facebook.com/priboj033info 
www.facebook.com/priboj 
www.facebook.com/pribojski.rs 
www.facebook.com/priboj.online
www.facebook.com/priboj033info 
www.facebook.com/miroslav.mandic.75

www.youtube.com/watch?v=nB85YhbuFdE 
www.priboj.rs/vesti/10-vesti/4941-plivanje-za-casni-krst-2020 
www.priboj033.com/plivanje-za-casni-krst-u-priboju-foto/?fbclid=IwAR3HnMiTmF3mQ7pVAbstJpK4oHlJQq8JmeQvZS4OZoFz2sLureUKlZaV76Q
Powered by WebExpress